Restauratie


****************************************************************


Restaureren van oude panelen

In sommige gevallen moet een glas in lood paneel gerestaureerd worden. Dit kan zijn doordat het weer er jarenlang invloed op heeft gehad, vandalisme of dat de tand des tijds er zijn sporen op heeft achter gelaten.

Bij restaureren wordt het paneel geheel uit elkaar gehaald en door ons weer vakkundig voorzien van nieuwe loodprofielen. Alleen het glas wordt weer hergebruikt in het paneel. Kapotte ruitjes worden vervangen in de juiste glassoort en glaskleur. Het paneel is weer als nieuw. In sommige gevallen is het raadzaam om zo'n nieuw paneel te patineren.


Patineren

Lood en tin zijn metalen die in de loop der jaren oxideren. Dit oxideren uit zich in het donkerder worden van het lood en tin. Dit kunnen wij versnellen d.m.v. patineren. Hierdoor krijgen het lood en tin direct een oude look zodat het past bij de kleur van de reeds geoxideerde ramen.

voor restauratie: restauratie glas in lood      restauratie glas in loodin het atelier:      restauratie glas in lood      restauratie glas in lood      restauratie glas in loodhet resultaat:      restauratie glas in lood      restauratie glas in lood