Glas in lood


****************************************************************


Vervaardigen van nieuwe ramen

Glas in lood blijft een ambachtelijk product. Er komt nog steeds geen machine aan te pas. De basis van glas in lood is een loodprofiel waarin op maat gesneden glasdelen worden geschoven. De kruispunten worden daarna met tin gesoldeerd. Om het geheel wind en waterdicht te maken wordt het tenslotte gekit. Dit kitten voorkomt tevens het rammelen van glas in bijvoorbeeld deuren en tuimelramen.


Ontwerpen & Adviseren naar ons of uw ontwerp

Een glas in lood paneel geeft onder invloed van daglicht een stemmige uitstraling. Een ontwerp is vaak heel persoonlijk en uniek. Samen met de opdrachtgever proberen wij dan ook om tot een ontwerp te komen die een toevoeging betekent aan interieur en exterieur.

Bij geheel eigen ontwerp van de opdrachtgever, wat door ons erg gestimuleerd wordt, wordt wel gekeken of dit technisch mogelijk is. Bij het ontwerpen kunt u zich laten inspireren door bijvoorbeeld Art Deco, Jugendstil, Amsterdamse School of meer eigentijdse ontwerpen en ideeën. Wij zijn bereid u van ideeën en adviezen te voorzien, alsmede het ontwerp te maken.
het ontwerp:      het snijden van het glas:      het resultaat:


het snijden van het glas:          

het resultaat: